Tirosh1140_408

פעילות תירוש (בציר ענבים)

אוגוסט – אוקטובר / אב – תשרי

חוויה חקלאית מזמינה אתכם להכיר מקרוב את חווית בציר הענבים והתהליך להפקת יין תירוש כפי שהיה נהוג בימי קדם

הפעילות מלווה בהסברים ובהקשרים לימי קדם בכלל ולחגי תשרי בפרט.

יום הפעילות יתחיל במפגש באוהל המבקרים בו הקבוצה תקבל הסבר על כל הפעילות במהלך היום. לאחר דברי הפתיחה נכנס לכרמים עם מבצרות מספריים ונטלות (כלי בציר) בליווי הצוות. בסיום הבציר נעבור לתחנת שטיפה ודריכת הענבים, בשל זה יקבלו המבקרים הסבר על פעולת הדריכה, ומייד לאחר ההסבר נשטוף רגליים ונעבור לפעולת הדריכה כאשר ברקע מלווה אותנו מוסיקה קצבית. בסיום הדריכה נפריד את הזגים (קליפות הענבים) מהשדרה של אשכול הענבים ונעבירם לתוך שק יוטה עם חורים שאותו נתלה על חבל כאשר המבקרים יסחטו את שאריות המיץ מהזגים. לאחר מכן מרכזים את כל מיץ הענבים (תירוש) מהקערות יחד עם המיץ שנסחט מהשק מיכל קיבול גדול שמימנו המבקרים יעבירו את המיץ לתוך בקבוק יין גדול. לאחר העברת הנוזל לבקבוק המבקרים יקבלו הסבר על תהליך הכנת היין הכולל את התסיסה. לפני הביקבוק נפריש כוס ראשונה לטובת מעשר (לזכר מצוות המעשר שהייתה נהוגה בבית המקדש) ועל הכוס השנייה נברך בורא פרי הגפן. תהליך הביקבוק מתבצע עם הסבר נלווה ע"י חוק "כלים שלובים" (העברת הנוזל עם כח המשיכה ע"י צינורית). את הבקבוקונים יקבלו המבקרים כשי אישי וכמזכרת מהפעילות הפורייה, הבקבוקונים ממותגים במדבקות גרפיות עם אופציה להוספת שם אישי ע"ג הבקבוקון.

במהלך הפעילות המבקרים יהנו מסיבוב שבעת המינים ע"ג טרקטור ועגלת נוסעים בשטח החקלאי ונעבור על פני כל שבעת המינים שארץ ישראל התברכה בהם.

ניתן לשלב (בתוספת תשלום) עם הפעילות:

  • טאבון – רידוד בצק ואפיית פיתות בטאבון עם מתבלים אישיים בסגנון שוק איכרים
  • מתנפחים יבש ורטוב (בעונה) – "אתגרון ענק" הגדול בארץ 20 מטר אורך, מגלשה רטובה ענקית 6 מ' גובה
  • פינת ליטוף – שרקנים, ארנבות ואוגרים סיבירים
  • סוס פוני – רכיבה על סוס פוני
  • פינת יצירה – עבודות גבס הקשורות לנושא הפעילות

 

יש לכם שאלה?

צרו קשר

גלריה